home icon
Action
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Pirater Spel! Du hittar inte mindre än 15 olika Pirater Spel, som t ex Sea Bubbles Pirates & The Pirate Hunter

Spela piratspel gratis online på FunnyGames!

Ohoj, kapten! Spelare som letar efter äventyr kan utforska de sju haven i vår samling spännande piratspel. Vi har piratspel med snabba skepp och enorma sjöslag, samt några klassiska pussel- och bubbelskjutarspel med pirattema. Spelare kan resa från ö till ö för att leta efter gömda skatter i det roliga 3D-multiplayerspelet {Grogg.io}(game: 113299). Eller så kan de attackera andra piratskepp och fly från legendariska sjöodjur i flerspelaräventyret Pirate Storm.

Pirater och kapare

Pirater är tjuvar som begår rån till sjöss. Ibland kallas kapare också för pirater, men de är faktiskt inte samma sak. En kapare är en person som har tillstånd av en regering att råna fiendens fartyg i krigstid. Även om deras verksamhet ofta går ut på samma sak, avser pirater endast personer som inte har en sådan licens. Förr i tiden - och än i dag! - lurade pirater ofta i de smala vattenvägar som handelsfartyg använde för att leverera varor. Eftersom de rutter som handelsfartyg kan navigera i smala vatten tenderar att vara ganska förutsägbara, kunde piratskepp använda denna information för att ligga på lur och överraska förbipasserande fartyg. En del piratskepp förklädde sig också till handelsfartyg för att komma nära andra fartyg utan att genast slå larm.

Piratspel: Piratspel: Piratspel: Piratspel: Piratspel: Piratspel: Piratspel: Piratspel

De flesta piratspel som finns på vår webbplats (och på andra ställen) handlar inte om moderna pirater. Piratberättelser och piratspel är vanligtvis baserade på en populär (och inte helt realistisk) bild vi har av en mycket specifik period i piratverksamhetens historia: piratverksamhetens guldålder i Karibien, som varade från slutet av 1600-talet till början av 1700-talet. Detta innefattar avbildningar av piratkaptener i trikornehattar och långa rockar av dyra tyger, ofta dekorerade med gyllene bågar och broderier. Kanske har de en metallkrok som ersätter en saknad hand, som Kapten Krok från Peter Pan. Eller ett träben, som Long John Silver från Skattkammarön. Piratkaptener är ofta beväpnade med ett svärd och en pistol med flintlås. De kan ha en fräck papegoja på axeln eller en liten apa. Resten av besättningen ser ofta lite mer sliten ut. De har trasiga kläder, ärr i ansiktet och ögonlapparna från många slagsmål och saknar tänder (förmodligen på grund av skörbjugg). Ibland avbildas resten av piratbesättningen också som lite dumma. Ett bra exempel på klumpiga pirater är de komiskt olyckliga Pintel och Ragetti, kapten Barbossas hantlangare i Pirates of the Caribbean.

Piratspel: Skattjakt

Förutom att råna fartyg innebär många piratäventyr att man söker efter en förlorad skatt som har grävts ner någonstans efter tidigare plundringar. Det finns ofta en hemlig skattkarta, med ett stort X som markerar platsen där skattkistan full av guldbitar och dyrbara juveler är gömd. Våra piratspel är sprängfyllda med begravda skatter och skattkartor. Vår översikt över båtspel innehåller ännu fler spel med fartyg och sjöslag. Hissa seglen, lyft ankaret och ge dig ut på jakt efter lyckan!

Relaterade Piratspel kategorier