home icon
Kortspel
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Pokerspelen! Du hittar inte mindre än 17 olika Pokerspelen, som t ex Governor of Poker 2 & Governor of Poker 3 Free

Spela gratis pokerspel online på FunnyGames

Du hittar de bästa pokerspelen på den här sidan. Ta en titt på våra demoversioner av de otroligt populära spelen Governor of Poker 2 och uppföljaren Governor of Poker 3 eller gå igenom vår samling med kasinospel för att hitta fler. Kan du överlista dina motspelare med några smarta bluffar och ett outgrundligt pokeransikte? Slå dig ned på en stol vid bordet och börja spela direkt. Du kan också läsa mer om våra spel här nedanför. Du hittar fler kortspel genom att gå till den här sidan.

Poker: Reglerna i Texas Hold’em

I de flesta av våra spel finns Texas Hold’em-poker som är en av de mest populära varianterna av spelet. Spelet uppfanns under tidigt 1900-tal i Robstown, Texas. Så här spelar du:

Pokermörkar och ante

Spelare turas, i medurs riktning, om att ge och de två spelarna till vänster om givaren måste göra en obligatorisk satsning: den lilla mörken och den stora mörken. Ante är en obligatoriskt satsning från alla spelare och mörkarna och ante ökar gradvis under spelet för att öka trycket på spelarna.

Poker: utdelning av korten

Varje spelare får två kort (hålkort). Titta på dina kort och bestäm om du vill satsa eller om du vill avstå (lägga dig). När alla satsningar har gjorts ger givaren floppen: tre uppvända kort i mitten. Därefter följer ytterligare en runda med satsningar och då kan spelarna kontrollera eller höja insatsen. Ett fjärde uppåtvänt kort delas ut (turn) och en till runda med satsningar följer på det. Därpå delas det femte och sista gemensamma kortet (river) ut och uppläggningen av korten på bordet kan börja.

Pokerhänder

Den spelare som kan få ihop den bästa 5-kortspokerhanden vinner. I ordningen högst till lägst värde är pokerhänderna:

  • Royal Flush – kortvalörerna från 10 till ess och alla har samma färg
  • Färgstege – en obruten sekvens med fem kort (t.ex. 3-4-5-6-7) i samma färg
  • Fyrtal – fyra kort med samma valör, ju högre valör desto värdefullare (t.ex. 4 ess)
  • Kåk – triss plus ett par
  • Stege – fem slumpmässiga kort i samma färg
  • Stege – en obruten sekvens med fem kort som inte har samma färg
  • Triss – tre kort av samma valör, ju högre desto värdefullare
  • Två par
  • Par – två kort av samma valör
  • Högsta kort – om ingen spelare har någon pokerhandskombination vinner den spelare som har kortet med den högsta valören

Relaterade Poker kategorier