home icon
Sport
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Bowling-spelen! Du hittar inte mindre än 9 olika Bowling-spelen, som t ex The Bowling Club & Classic Bowling

Spela de bästa bowling-spelen gratis online på FunnyGames!

Om du vill koppla av med några roliga bowlingspel har du kommit till rätt sida! Välj ett klot och kasta iväg det på banan. Du ska sikta på att slå omkull alla käglorna och få så mycket poäng som möjligt. Här nedanför kan du läsa lite mer om den här sporten som går ut på att träffa målen och de olika varianterna som du kan spela. Du kan ha roligt med samlingen bowlingspel som finns på den här sidan eller så kan du kolla in sidan med våra bollspel där det finns fler roliga spel!

Bowling, en sport med anor

Arkeologer i Egypten har gjort det tidigaste fyndet av bowling. Forntida egyptiska väggmålningar funna i en kunglig grav målar upp ett spel från ungefär 5200 f.Kr. och där ingick stenklot och käglor. Det spelades även bowling i romarriket och med tiden spreds detta till Europa. Dessa forntida spel utvecklades över århundradena till sporter såsom bocce, skittles, boule, gräsmattebowling och inomhusbowling.

Bowlingvarianter

Under 1800- och 1900-talen bildades det världen över en hel del bowlingföreningar och reglerna för de olika spelvarianterna standardiserades.

Bowling med tio käglor

De flesta av våra online-bowlingspel är kägelspel med tio käglor, den variant som är populärast i Nordamerika och Europa. Bland spelets alla varianter har spelet med tio käglor de största och tyngsta käglorna och kloten. Klotet har hål för tre fingrar och spelare får två chanser per ram att slå omkull alla tio käglorna. Om du klarar det första gången har du slagit en strike. Om du klarar det på två gånger kallas det spärr.

Bowling med tio käglor för barn

När mindre barn spelar bowling med tio käglor kan rännorna blockeras med en lång skena eller ett ihåligt rör så att bollen inte åker av banan. Vissa bowlinghallar har även en metallram som hjälper barn att sikta och kasta klotet.

Candlepin-bowling (ljuskäglor)

Den här varianten spelas främst Kanada och Nya England. Käglorna är lite högre än de i varianten med tio käglor och de är nätta och raka som stearinljus. Spelare får kasta tre gånger per ram. Eftersom klotet är mycket mindre är dessa smala käglor mycket svårare att träffa. Till skillnad från de andra bowlingvarianterna rensas inte de ljuskäglor som fallit under dina tre försök.

Duckpin-bowling (ankliknande käglor)

Ankliknande käglor är korta och satta, de påminner till viss del om käglorna i bowling med tio käglor, bara lite mer hopklämda. Klotet är relativt litet i jämförelse med det som används i bowling med tio käglor och du får försöka slå ner käglorna tre gånger.

Relaterade Bowling kategorier