home icon
Sport
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Boxningsspel! Du hittar inte mindre än 2 olika Boxningsspel, som t ex Ultimate Boxing & Tower Boxer

Spela boxningsspel gratis på FunnyGames

I våra boxningsspel kan du kliva in i ringen och försöka slå alla dina motståndare i en serie matcher, en-mot-en. Boxning är en populär kampsport där två boxare slåss mot varandra på en upphöjd plattform som kallas boxningsring. Välj ett boxningsspel och försök att slå ut din motståndare. Är din strategi att vänta ut din motståndare, ge dig på motståndaren med hårda slag eller svärma omkring motståndaren som en bisvärm? Välj strategi och försök vinna mästerskapet! Om du vill välja bland alla våra sportspel, titta här.

Boxningsregler

Alla boxare måste ha handskar och de får inte sparka, skalla eller hålla fast i varandra. Förutom att de inte får slå till nedanför bältet kan boxare bli diskvalificerade eller straffas om de slår mot motståndarens hals eller baksidan av huvudet. En match består av högst 9 eller 12 ronder på tre minuter även om matchen kan avgöras tidigare.

Så här vinner man en boxningsmatch

Om du slår ut din motståndare och denne inte kan fortsätta matchen inom nedräkningen på 10 sekunder, vinner du. Under matchen ger en domarpanel varje boxare poäng på deras prestation. Om ingen av boxarna knockas ut är det domarnas poäng som avgör vem som vinner. Bara om motståndarna får lika många poäng slutar matchen oavgjort.

Boxningstaktik

Boxare kan normalt delas upp i tre typer. Tekniskt skickliga boxare har en tendens att vänta och trötta ut sina motståndarna med snabba slag och snabba fötter. Boxare som kan vänta har en fördel över de som inte har något tålamod som kanske är långsammare men oftast delar ut de hårdaste slagen. På grund av deras hårda arbete brukar de som har svårt att vänta ha ett övertag över den tredje typen, bisvärmen. Svärmare brukar komma nära in på kroppen med en skur av slag men får ofta själva ta emot slag mot hakan innan de kan komma tillräckligt nära. Svärmare brukar klara sig bättre mot den avvaktande typen: får de chansen håller de sig nära inpå motståndaren och förhindrar dem från att ta kontroll över slagsmålet.

Kliv in i ringen

Med denna uppdelning av boxartyper enligt sax-påse-sten-principen, kommer du att kunna läsa av dina motståndare och välja rätt typstatistik och taktik för att vinna varje match? Slå dig fram till finalen i våra boxningsspel. Om du vill spela fler kampsportsspel, glöm inte att titta igenom combatspel vår katalog!

Relaterade Boxning kategorier