home icon
Sport
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Fotbollsspel! Du hittar inte mindre än 68 olika Fotbollsspel, som t ex World Cup Penalty & Finger Soccer 2020

Spela gratis fotbollsspel på FunnyGames

Här på FunnyGames har vi en omfattande samling gratis online-fotbollsspel att spela! Fotboll, även känt som soccer eller association football i vissa delar av världen, är en populär sport världsomspännande. Ta dig förbi dina motståndare och gör mål i spel en-mot-en eller välj ditt alldeles egna fotbollslag och försök att vinna mästerskapet. Flytta dina spelare längs med planen och gör de avgörande målen med ett imponerande bredsideskott. Du kan träna på trixskott som whiplash, trippeltouch och bicykleta. Ta en titt på vårt urval med fotbollsspel där du finner massor av spännande övningar och turneringsspel att prova på. Söker du efter fler sportspel? Gå till vår fullständiga samling på sports games för att spela allihop!

Fotboll: Lag och regler

Fotboll är en lagsport som spelas med två lag, som har 11 spelare vardera, på en rektangulär gräs- eller AstroTurf-yta som kallas plan. Planen har ett mål på vardera kortsida. Ditt lag vinner genom att sparka in bollen i motståndarnas mål och få fler poäng än era motståndare. För att vara säker på att ni kan göra mål och gå framåt över planen måste spelarna passa bollen mellan sina lagkamrater. Du kan sparka eller passa bollen med dina fötter, knän, huvud eller stoppa bollen genom att låta den studsa på ditt bröst. Det är inte tillåtet att röra vid bollen med dina armar eller händer. Det är bara målvakten som får röra bollen med sina armar och händer.

Fotbollstävlingar

Fotboll organiseras internationellt av International Federation of Association Football (FIFA). De organiserar VM-mästerskap för män och kvinnor vart fjärde år. FIFA World Cup är ett sportevenemang som är oerhört populärt i hela världen och det har till och med fler visningar än de olympiska spelen! Den mest prestigefyllda tävlingen är UEFA Champions League och finalen i turneringen har under de senaste åren varit det mest sedda sportevenemanget i världen.

Fotboll, oerhört populärt

Många människor drömmer om att bli professionella fotbollsspelare. Inte bara för att du får betalt för att spela din favoritsport hela dagen, utan även på grund av att de bästa fotbollsspelarna tjänar enormt bra och är väldigt berömda! Fotboll har för närvarande det största antalet TV-tittare, av all TV-sänd sport, i hela världen och FIFA uppskattar att 240 miljoner människor spelar fotboll regelbundet. Även om reglerna kanske har varit vitt skilda så har fotbolliknande sporter funnits i tusentals år och vissa spelades i tävlingar med både män och kvinnor.

Fotbollsspel: Dags att spela!

Färdigläst, det är dags att spela! Bläddra i vår fotbollsspelavdelning och välj ett spel du gillar. Om fotbollmästerskap är din grej kan du kolla in våra sidor world championship och euro football också. Om du verkligen behöver träna på straffskott kan du prova på att göra några gratissparkar i vår spelsamling penalty shooting Du ska se att det blir roligt!

Relaterade Fotboll kategorier