home icon
Sport
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen golfspelen! Du hittar inte mindre än 19 olika golfspelen, som t ex Hole 24 & Minigolf Värld

Spela golf-spel online gratis på FunnyGames

Fore! (Se upp!) Svinga din klubba på onlinegreenen och njut av en avkopplande runda golf. Placera den lilla vita bollen på tee och se den flyga över greenen efter en perfekt sving. Ditt mål är att få bollen i hålet med så få slag som möjligt. Det bästa resultatet är att slå hole-in-one, alltså få bollen i hålet med bara ett slag. Banan är dock full av hinder som är avsedda att göra det svårare för dig! Om du mest är intresserad av att spela golf, läs vidare. Om du vill spela minigolfspel med många hinder kan du välja och vraka i vår katalog med minigolfspel.

Golfens ursprung

Eftersom det finns många bollspel som kan ha varit föregångare till sporten är man inte helt säker på golfens ursprung. Modern golf som den spelas idag har dock sitt ursprung i Skottland där den första golfbanan med 18 hål, Old Course, skapades i kuststaden St Andrews år 1764. Golf blev så populärt i 1400-talets Skottland att kung James II förbjöd det eftersom det lockade unga män från att lära sig andra saker som bågskytte. Lite över 50 år senare tog dock en av hans efterträdare, James IV bort förbudet när han själv började spela golf och blev en entusiastisk spelare.

Golfbana

En golfbana består av olika områden där man spelar specifika slag och där olika element utgör utmaningar för spelaren. Spelet börjar på utslagsplatsen på en tee. Spelaren sätter sin tee i mattan, lägger sin boll på tee så att den lyfts från marken för att lättare kunna slå iväg den och börja spelet. Bollen måste komma över ett område med gräs som kallas fairway. Även om gräset på fairway är jämt och kort är fairway omgiven av högre vegetation, ruff, som innehåller ett antal hinder, bl.a. vattensamlingar och bunkrar med sand där bollen kan hamna. Flaggan och hålet ligger på green. Detta är ett område för mycket exakta slag i slutet på varje hål där marken är mycket jämn och green har ännu kortare gräs.

Spela golfspel med mera

Välj ett spel och värm upp för en kraftigare sving i ditt utslag. Om du är på jakt efter ännu fler idrottsspel, glöm inte att också titta igenom vår sida med idrottsspel och vår kollektion med bollspel!

Relaterade Golf kategorier