home icon
Action
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Arkad Spel! Du hittar inte mindre än 575 olika Arkad Spel, som t ex Bubble Hit & Arkadium Bubble Shooter

Spela de arkadspel du gillar bäst gratis online på FunnyGames!

Här hittar du massor av arkadspel som ger mersmak, från klassiska till helt nya spel. Men vad exakt är arkadspel? På '70 och '80-talen, långt innan det var vanligt med datorer och spelkonsoler i hemmen var den som ville spela spel och hade några slantar över tvungen att gå till den lokala spelarkaden. Här kunde man spela flipperspel, redemptionspel och videospel för pengar.

Moderna arkadspel

Klassiker från spelhallarnas guldålder är t.ex. spel som Space Invaders och Pac-Man, men nyare spel som Street Fighter och Dance Dance Revolution har också blivit viktiga arkadhits. Bland moderna arkadspel omformade för onlinemarknaden hittar vi spel som inspirerats av dessa spel, men även spel som försöker efterlikna mekaniken hos skicklighetsspelen och hastigheten hos de ursprungliga arkadspelen. Ta en titt på vår arcade classics sida och testa några av våra klassiska arkadfavoriter.

Arkadspel: Nu spelar vi!

Många populära fightingspel har sitt ursprung i spelarkaderna. Där kunde man stoppa i några slantar och spela på stora skärmar med joystick och knappar och slåss på liv och död mot datorn och sina vänner. Street Fighter, Mortal Combat, Tekken - alla de där spelen som vi först såg i spelarkaderna. Det var först senare som dessa spel och deras uppföljare byggdes om till hemkonsoler. Du kan spela fightingspel från arkaderna här på FunnyGames utan att behöva göra slut på dina pengar. Gå vidare till arcade fighting där du kan hänga med dina favoritfigurer.

Arkadspel: Kör, kör, kör!

Racingspel är en annan viktig kategori bland arkadspelen. Finns det något roligare än att glida in bakom ratten på en racingbil? På arkaderna har racerspelen ofta ett racerbilsäte med ratt och gaspedal och bromspedal till att styra din bil. Kan du bli först över mållinjen i våra arcade driving spel? Starta spelet, trampa på gaspedalen och se till att du inte kraschar!

Arkadspel: Skjut för att döda

Rail shooters har länge varit ett standardspel på arkaderna och bygger på skjutbanespel. Med ett pistolformat föremål som kallas ljuspistol kan man peka, sikta och skjuta ner sina motståndare. Om du älskar arkadspel där man skjuter ska du titta på alla de spel vi har på vår arcade shooting sida!

Relaterade Arkad kategorier