home icon
Action
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Anime Spel! Du hittar inte mindre än 18 olika Anime Spel, som t ex Princess Sweet Kawaii Fashion & Anime Girl With Gun Puzzle

Spela animespel gratis online på FunnyGames

På den här sidan hittar du en översikt över våra mest populära animespel. Slut upp med dina favorithjältar från olika tecknade serier och mangaserier, eller designa och klä upp dina egna figurer i bästa animestil. Om du letar efter kampspel baserat på japanska actionserier kan du kolla in vår sida Anime Battle games. Letar du efter några massiva online-spel (MMO) med figurer i mangastil att uppslukas av? Ta en titt på vår Anime MMO-samling.

Vad är anime?

Ordet "anime" har sitt ursprung i "animering". I Japan innebär anime alla typer av datoranimerade eller handritade animeringar. Utanför Japan används anime emellertid främst i betydelsen animerade serier och filmer från Japan. Även om de visuella stilarna i olika animeserier markant skiljer sig från varandra kännetecknas dessa konststilar ofta av gemensamma inslag såsom färgstarka frisyrer och kostymer samt relativt stora och uttrycksfulla ögon.

Animehistorik

Kommersiellt producerad animering ökade explosionsartat i popularitet i Japan på 1960-talet. Framgångarna som Walt Disney-produktioner hade fick ett stort inflytande på japanska animatörer, särskilt den berömda och extremt produktiva mangaartisten och animatören Osamu Tezuka. Han tittade också närmare på filmskaparna i Hollywood och anammade tekniker som vinkelbilder, dramatiska zoomningar och panorering för att skapa ett visuellt engagerande flöde av serierutor. Hans mest kända verk är Astro Boy, Princess Knight, Phoenix och Black Jack. 1964 blev Astro Boy den första japanska animerade serien som sändes i USA, och den japanska animeringen började också ta sig in på den europeiska marknaden.

Animelandmärken

Det var dock först i slutet av 1980-talet som anime (eller japanimation som det ibland kallades vid den tiden) verkligen började ta fart. Den berömda dystopiska cyberpunk-filmen Akira från 1988 blev en mycket inflytelserik faktor och Katsuhiro Otomo baserade den på manga. Akiras komplexa intrig och bländande grafik fängslade publik i hela världen. I slutet av 1990-talet blev anime än mer populärt i västvärlden tack vare att serier som Dragon Ball Z, Sailor Moon och Pokémon visades på bästa sändningstid. Tillgången på skannad manga och anime på internet har gett den globala populariteten ytterligare en skjuts.

Våra animespel

Vi har animespel baserade på olika kända serier, inklusive ett urval av Dragon Ball Z games och Naruto games. Ta en titt på dessa och många andra titlar som exempelvis Sword Art Online, One Piece och Bleach.

Relaterade Anime kategorier