home icon
Action
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Vikingspel! Du hittar inte mindre än 10 olika Vikingspel, som t ex Mighty Viking & Viking Brawl

Spela vikingaspel på FunnyGames

Leta bland vårt utbud av vikingaspel om de nordiska sjörövarna och deras vikingaskepp. Eftersom det vikingarna gjort sig mest kända för är deras våldsamma framfart längs kusterna är de flesta spelen du hittar här kampspel, krigsspel och svärdspel äventyr. Vikingarna höll dock inte bara på med att anfalla och plundra kloster och städer, de var också bönder och jägare, de handlade med och utforskade nya världar med båt som t.ex. Nordafrika, Mellanöstern och Nordamerika.

Vikingatiden

VIkingatiden varade mellan slutet av 700 -talet och 1000 -talet. Termen Vikingar avser folken i Skandinavien som begav sig utomlands för att kriga men också bedriva handeln på denna tid men de var inte någon enhetlig grupp. Kungadömena Sverige, Norge och Danmark fanns inte vid den tid då vikingarna var aktiva på världshaven. Innan det latinska alfabetet infördes i Norden använde vikingarna runor istället för bokstäver.

Vikingaskepp

Vikingarna använde olika typer av båtar. Den mest berömda är förstås vikingaskeppet. De var örlogsfartyg byggda för fart och snabba manövrar. Det fanns också en mindre båt som hette Karbe som användes för transport och på grundare vatten. En Knarr var ett stadigare fraktfartyg för öppet vatten och användes för handel och längre resor. Döda vikingahövdingar begravdes i sina skepp så att de kunde segla vidare till nästa liv.

Romantiska vikingar

På sent 1700 och 1800-talet fick intresset för vikingatiden ny fart i delar av Europa och USA. Under denna period skildrades vikingarna som råbarkade och ovårdade men ändå som ädla hjältar. Visste du att det inte finns några arkeologiska fynd som tyder på att vikingarna någonsin hade hjälmar med horn? Tanken att vikingarna hade hjälmar med horn kom från Wagners opera. De är mer ett arv från kostymdesignern Carl Emil Doepler än något att göra med ‘Nordmännen‘ under vikingatiden.

Börja ditt vikingaäventyr

Är du beredd att ge dig iväg på ditt egen vikingaäventyr? Ta med dig svärdet och börja ro. Sätt segel och ge dig ut på havet på jakt efter guld och ett ställe att grunda din egen vikingaby. Och ja, varför inte... den hornförsedda hjälmen får också följa med.

Relaterade Vikingar kategorier