På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Pacman Spel! Du hittar inte mindre än 13 olika Pacman Spel, som t ex Pac-Xon Deluxe & Pac-Rat

Spela labyrintjagarspel gratis online på FunnyGames!

Labyrintjagarspel är ikoniska tv-spel från 1980-talet där du måste röra dig igenom en labyrint-liknande spelnivå samtidigt som du samlar kärnor, frukter, mynt eller andra föremål. Labyrinten innehåller också ofta en eller fler fiender som du behöver undvika medan du rör dig genom de smala vägarna. Tänk i förväg och ta de rätta svängarna för att hålla din(a) förföljare på avstånd. Om du är intresserad av att spela några fler nostalgiska tv-spelsklassiker, glöm inte all ta en titt på vår överblick över klassiska spel här

Pacman spel, Labyrintjagarspelsklassikern.

Det mest berömda labyrintjagarspelet någonsin är, så klart, Pacman. Lanserat första gången 1980 av Namco, var Pacman en stor hit under 80-talet och blev ofta imiterat i en mängd bootleg-varianter. Spelet fick också glädjas åt några spin-offs och uppföljare, så som Ms. Pac-Man från 1982. I dessa spel måste du förflytta din gula diskformade karaktär genom en labyrint och äta alla piller medan du jagas av fyra spöken. Genom att äta speciella kraftpiller, kan du tillfälligt göra spökena sårbara: de blir blåa och du kan äta upp dem. Labyrinten i det här spelet innehåller också ofta en eller fler warp-tunnlar och bonusföremål.

Labyrintjagarspel

Trots sin berömmelse var Pacman faktiskt inte det första Labyrintjagarspelet. Det föregicks av Heiankyo Alien, ett dataspel som utvecklades och släptes 1979 av University of Tokyo Theoretical Science Group och släpts som ett arkadspel ett år senare. I detta spel behövde du röra dig genom en labyrint medan du fångade utomjordingar. Efter succén med Pac-Man, producerades många fler labyrintspel under det tidiga 1980-talet, vilket ledde till att labyrintspel växte fram som en etablerad sub-genre för spel. Medan Pacman förblir den mest ikoniska av dessa titlar, finns det många andra roliga spel med liknande spelfunktioner att utforska och roas av.

Kliv in i labyrinten.

Välj ett av spelen på den här sidan att prova på, eller utforska hela vår samling av labyrintbaserad äventyr som finns på vår labyrintspel sida. För ett fullständig överblick över skicklighetsbaserade spel, kolla in våra skicklighetsbaserade spel sidor. Lycka till med spelandet!

Relaterade Pacman kategorier