home icon
Hjärngympa
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Domino Spel! Du hittar inte mindre än 12 olika Domino Spel, som t ex Dominoes & Dominoes Deluxe

Spela Dominospel gratis online på FunnyGames!

Här hittar du en stor samling dominospel online. Domino är ett gammalt bordsspel med brickor, som med största sannolikhet har sitt historiska ursprung i Kina, även om både brickorna och reglerna hade ändrats avsevärt när de nådde Europa. Försök matcha prickarna i ändan på varje kedja och bli den första att bli av med brickorna för att vinna. Söker du fler spel? Glöm inte att även kolla vår sektion board games!

Dominospel – regler

Eftersom spelet har rest mycket, finns det många olika sätt att spela och reglerna varierar därefter. Men i allmänhet är målet att matcha brickorna och bilda en kedja. Varje rektangulär bricka delas in i två halvor och varje halva har en siffra. (I uppsättningar för yngre barn, ersätts siffrorna ibland med bilder.) Koppla ihop brickorna genom att placera de matchande halvorna mot varandra. Försök bli av med alla brickor innan din motspelare kan placera alla sina på bordet. Om du inte kan lägga ut några brickor för att du inte har några som matchar de på bordet, får du dra en ny från högen.

Dominospel – dubbelbrickor

Dubbelbrickor är speciella brickor i spelet som har samma antal prickar på varje halva. Dessa kan läggas i 90 graders vinkel mot en annan bricka med samma antal prickar. När man börjar spelet, fastställs vanligen vem som ska börja genom att se vem som har dubbelbrickan med flest antal prickar. Den spelaren måste sedan börja med den brickan. 1/1 är den lägsta dubbelbrickan och 6/6 den högsta.

Domino – ett strategispel

Domino ser enkelt ut, men det handlar inte bara om tur. Du kan ofta välja vilka brickor du spelar. Beroende på vilka dominobrickor du har, vilka som redan finns på bordet och vilka du misstänker att dina motståndare kan ha, kan du försöka ta reda på de mest gynnsamma dragen. I vissa spel är ditt mål att nå en viss poäng i stället för att vinna genom att spela alla dina brickor. Medan reglerna ofta är ganska självklara, och många dominospel har en handledning, kan du alltid gå till reglerna via menyn eller avsnittet med information om spelet. Lycka till!

Relaterade Domino kategorier