home icon
Hjärngympa
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Matematik Spel! Du hittar inte mindre än 19 olika Matematik Spel, som t ex Make Me 10 & 2048 Game

Mattespel: hjälper dig att förbättra dina färdigheter

Matte är ett ämne i skolan som inte alla tycker om, men att kunna arbeta med tal och formler och lösa addition, subtraktion, division och multiplikation är en del av livet som är absolut nödvändigt. Faktum är att vi använder matematiska färdigheter hela tiden i våra dagliga liv. När du till exempel räknar ihop småpengar för att se om du har tillräckligt med pengar för att köpa snacks, när du ritar geometriska former eller gör en nedräkning av timmarna som är kvar tills du får gå hem från skolan. Vi behöver göra många typer av snabba beräkningar under dagen, så vi kan lika gärna öva lite.

Vad matte handlar om

Matte är en förkortning av matematik och kommer från det grekiska ordet "mathema" som betyder "kunskap" eller "lärande". Om det låter lite oklart (kunskap om vad?) beror det på att matte är ett mycket vidsträckt område som omfattar många olika färdigheter. Det inkluderar bland annat räkning och beräkning, mätning av former, avstånd, kvantiteter och rörelse, studier av struktur och förändring och matematisk abstraktion och logik. Det är ganska mycket!

Spela mattespel

Även om det är sant att vissa människor har lättare än andra att tolka statistik och förstå matematiska pussel, system och funktioner, beror matematiska färdigheter inte bara på talang. Allt blir enklare med övning. Du kanske redan är en stjärna på aritmetik och har förmågan att göra vetenskapliga analyser. Om du inte är det kan övningen däremot kännas tråkig. Men inte med dessa spel! I våra mattespel kan du använda dina matematiska färdigheter för att besegra zombies, bli en fastighetshaj och slå samman eller krossa färgglada block.

Vår samling med onlinespel

Våra mattespel ger en kombination av underhållning, utmanande pussel och aritmetiska färdigheter. Slutför massor av summeringsövningar och njut av att lösa dessa matematikbaserade pusselspel. Lär dig subtrahera, addera, dividera dela och multiplicera snabbt och utan att behöva använda en miniräknare! Om du älskar den intellektuella utmaningen med att lösa problem och leta efter mönster, se till att titta på vår samling med beräkningspussel-spel och även pusselblock-spel!

Relaterade Matematik kategorier