home icon
Skicklighet
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Snake Spel! Du hittar inte mindre än 29 olika Snake Spel, som t ex Snake Challenge & Happy Snakes

Spela det bästa Snake-spelen gratis på FunnyGames!

Du hittar de bästa Snake-spelen på nätet på FunnyGames. Från klassisk snake till multiplayer och .io-versioner som Happy Snakes - vi har dem alla. Målet med spelet är att leda din orm genom labyrinten eller det öppna utrymmet medan du samlar frön, frukt och andra godsaker. Ju fler saker du sväljer, desto större blir din orm. Du måste undvika att stöta ihop med din egen kropp, och det blir allt svårare när strecket du släpar efter dig växer sig längre och längre ... I snake-spel för flera spelare har du också motståndare att kämpa mot. Se upp så att de inte biter dig!

Historien om Snake

Snake härstammar från slutet av 1970-talet och var en anpassning av arkad-labyrintspelet Blockade (1976). I det spelet hade spelarna ett streck bakom sig och var tvungna att överleva så länge de kunde utan att träffa några hinder. Spelmekaniken var basal och enkel att kopiera, vilket ledde till en serie liknande spel som dök upp för datorer och arkadkonsoler i slutet av 70-talet och början av 80-talet, som Surround, Worm, Nibbler och Tron. Spelet försvann så småningom gradvis, ända tills det släpptes som förprogrammerad underhållning på Nokia-telefoner. Detta gjorde att Snake blev känt för en mycket bredare publik och det blev på nytt mycket populärt.

Typer av Snake-spel

Det finns många olika versioner av spelet, och du hittar en rad av dem på vår webbplats. Är du inte säker på var du ska börja? Du kan läsa lite mer om de olika utgåvorna nedan.

Klassiska Snake-spel

De ursprungliga spelen var monokroma utgåvor och hade stora pixlar. Online-versioner av klassisk Snake leker vanligtvis med dessa funktioner i arkadoriginalen, med 2D-grafik, stora pixlar och enkla färgscheman. Vissa versioner återger till och med utseendet på de gamla monokroma mobiltelefonskärmarna.

Multiplayer Snake-spel

I dessa spel kan du tävla mot andra onlinespelare. Klipp av deras väg och tvinga dem att törna emot din orms kropp för att reducera dem till glödande frön. När du äter massor av godsaker blir ormen inte bara längre utan också större och fetare. Försök att bli den största ormen i arenan och klättra på topplistan. Vi erbjuder ett antal populära .io-utgåvor som Slither.io, Worms.io och Santa Snakes. För mer informaiton kan du kolla in vårt kompletta utbud av .io games.

Chomp Snake

Det finns också spel med Snake-liknande mekanik där du har ett streck bakom dig som kan användas för att skära bort delar av arenan och lägga till dem till ditt eget territorium. Du är säker i din färgkodade zon, men blir sårbar när du lämnar det här området för att lägga territorium under dig. Se upp så att du inte fångas! Den här subgenren kallas ibland Chomp-spel, och vårt populära spel Paper.io 2 är ett bra exempel.

Relaterade Snake kategorier