home icon
ÄventyrKomma Undan
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Escape Room Spel! Du hittar inte mindre än 8 olika Escape Room Spel, som t ex Escape Mystery Room & Escape the Car

Spela rymningsspel gratis online på FunnyGames!

Älskar du kluriga gåtor och att lösa mysterier? Då har du hittat rätt hos oss! På denna sida hittar du spännande rymningsspel med allt från spännande fängelseutbrytning äventyr till skräckinjagande herrgårdar och hårresande skräckhistorier. I spelen blir du inlåst i ett rum eller annat instängt utrymme som en bil eller en fängelsecell. Kan du hitta ledtrådarna så att du kan lösa gåtorna och hitta en väg ut?

Rymningsspel – så här spelar man

Rymningsspel är en väldigt populär gruppaktivitet. Tanken är enkel: du blir inlåst i ett rum och du måste hitta ut genom att lösa gåtor. Leta efter gömda ledtrådar och föremål. Du kan lägga till dem till din arsenal för de kan bli bra att ha senare. En rostig gammal nyckel, en bit tejp, ett gammalt USB-minne, en papperslapp med någon sorts kod – dessa är alla föremål som kan komma till pass. Kan du räkna ut hur du ska använda dessa tips och föremål du har hittat?

Rymningsspel - verkligheten jämfört med online

De flesta rymningsspel har ett speciellt tema, som en rymdresa, tidsförskjutning eller ett skämt. Vissa teman är dock mörkare och otäckare: en kidnappning eller gisslantagning, en paranormal utredning eller att bli inlåsning i ett post-apokalyptiskt panikrum t.ex. Samtidigt som det kan vara väldigt roligt att spela rymningsspel tycker vissa att det är en stressig upplevelse och de kan vara rädda för att få panik. Med rymningsspel online kan du spela spelen utan att vara rädd för att bli tillfångatagen. Du kan till och med göra upplevelsen mer reell med dina hörlurar och genom att släcka ljuset.

Rymningsspel – Ledtrådar och tips

Precis som i rymningsspel i verkligheten kan det hända att du går bet på något av spelen. Ofta kan du be om ledtrådar men även om det inte går har alla våra spel en video längst ner på sidan med förklaringar. Om du verkligen inte kan lösa koden eller har missat en central ledtråd eller ett föremål kan du titta på videon där du får hjälp. Du måste hålla huvudet kallt och kreativt försöka räkna ut hur du ska ta dig ut. Titta igenom vår kollektion, och knacka på ett spel för att komma igång. Lycka till med spelet!

Relaterade Escape Room kategorier