home icon
SkicklighetFlyga
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Flygplan Spel! Du hittar inte mindre än 32 olika Flygplan Spel, som t ex AirWings.io & Crash Landing 3D

Spela flygplansspel gratis online på FunnyGames!

På den här sidan hittar du massor av roliga spel om flygplan. För att det ska bli lättare att leta har vi delat upp våra flygplansspel i olika underkategorier. I vår flygsimulator och flygplansspel kan du flyga olika sorters flygplan och försöka lyfta och landa på ett säkert sätt. Vårt utbud av flyg och undviktnings spel handlar det om att undvika fiendens plan och kulor. Du måste komma förbi våg efter våg av fiendeplan och skjuta tillbaka i ett försök att förstöra fiendens plan och helikoptrar. Om du hellre vill pröva att köra helikopter kan du titta på vår sida med helikopterspel också!

Flygplansspel: Bli flygledare

I en annan populär kategori av flygplansspel spelar du rollen som flygledare. I dessa spel måste du se till att alla plan landar säkert på rätt landingsbana. Transportera dina passagerare till och från flygplatsen och dirigera planen tillbaka till landingsbanan och låt dem lyfta igen. Men kom ihåg att ju större din flygplats blir, desto fler flygplan måste du dirigera. Här gäller det att inte tappa kontrollen. Det är på ditt ansvar att se till att det inte händer några olyckor!

Flygplan: En kort historia

Människan har alltid varit fascinerad av flygning. Redan på 1700-talet lyckades man i Frankrike få varmlufts- och gas-fyllda ballonger att lyfta från marken upp mot himlen. På sent 1800-tal konstruerade den tyske flygpionjären Otto Lilienthal fågelliknande segelflygplan efter att ha studerat hur storkar och andra fåglar gjorde. Hans många framgångsrika flyg med segelflygplanen gav honom epitetet "den flygande mannen". Det stora flyggenombrottet kom dock först i början av 1900-talet då bröderna Wright genomförde sin första kontrollerade segelflygning år 1902, följt av den första flygningen i ett motordrivet plan år 1903. Även om flygplan spelade en avgörande roll i andra världskriget användes det flygplan redan under första världskriget men då mest för spaning men också vissa attacker.

Flygplansspel: på vingar som bär

Oavsett om du vill sköta en flygplats, transportera frakt och passagerare eller flyga krigsflygplan och göra konster hittar du alla möjliga spel på denna sida. Glöm inte att titta på relaterade kategorier i sidofältet och hitta ännu fler spel med massor av olika flygplan. Lycka till med spelet!

Relaterade Flygplansspel kategorier