home icon
Plattform
På FunnyGames.se hittar du den bästa samlingen Fireboy och Watergirl spel! Du hittar inte mindre än 5 olika Fireboy och Watergirl spel, som t ex Fireboy and Watergirl 1 & Fireboy och Watergirl 5: Element

Fireboy och Watergirl-spelen - spela hela serien!

På den här sidan hittar du alla Fireboy och Watergirl-spel. Fireboy och Watergirl utgör ett fantastiskt team med sina väl matchade element-superkrafter. I den här roliga spelserien måste du vägleda vår hjältemodiga duo genom alla typer av konstiga tempel och plattformslabyrinter. De måste vara smarta och arbeta tillsammans för att undkomma varje utmanande nivå av spelet.

Hur man spelar Fireboy och Watergirl

Ditt mål är att hjälpa varje karaktär att samla matchande diamanter och nå rätt utgång utan att bli skadad. Fireboy skadas inte av lava, men blir till aska om han rör vid vatten. Watergirl kan gå genom vatten, men om hon rör vid lava förångas hon. Giftpoolerna är dödliga för båda karaktärerna. Använd omkopplarna och knapparna för att aktivera falluckor och hissar.
Denna populära serie har skapats av utvecklaren Oslo Albet. Om du vill testa några fler pusselspel kan du hitta vårt kompletta utbud here.

Spela ensam eller tillsammans med en kompis

Fireboy och Watergirl-spel är äventyrsspel för upp till två spelare som måste samarbeta. Du kan dela tangentbordet med en kompis eller ett syskon och spela tillsammans, men du kan också spela spelet ensam och kontrollera båda karaktärerna själv. Använd WASD-tangenterna för att springa och hoppa med en karaktär och piltangenterna för att styra den andra. Oavsett vilket sätt du väljer att spela spelet är teamwork mellan de två karaktärerna viktigt. Du överlever inte utan det! Det här är inte bara för att Fireboy inte kan samla de blå diamanterna och Watergirl inte kan samla de röda, utan också för att du bara klarar nivån om båda karaktärerna tar sig till utgången. Om en karaktär dör, misslyckas båda spelarna nivån och måste börja om igen. Dessutom kan karaktärerna starta nivån på olika platser. Du måste hitta rätt omkopplare och klicka på högerknapparna för att öppna dörrarna och aktivera hissarna för varandra.
Vill du spela fler spel tillsammans med dina kompisar? Kolla igenom vår fullständiga översikt över kooperativa 2-player games!

Alla avsnitt av Fireboy och Watergirl-spelserien

I det första avsnittet av serien vågar Fireboy och Watergirl sig in i Forest Temple. Denna titel släpptes för första gången 2009. Därefter måste våra hjältar leta efter ädelstenar och äventyr i Light Temple (2010). I tredje omgången tar sig våra hjältar an Crystal Temple (2013). En spännande utforskning av Ice Temple kom 2014. De fyra originaltitlarna var alla Flash-spel, så 2018 skapade Albet nyligen uppgraderade HTML5-versioner av dessa avsnitt. Ett femte äventyr följde i januari 2019, Fireboy and Watergirl: Elements.

Relaterade Fireboy och Watergirl kategorier